Garagedeur elektrisch laten maken

Garagedeur elektrisch laten maken

Het gemak van een elektrische garagedeur is overduidelijk: nooit meer in weer en wind uit moeten stappen om de deur handmatig te openen.

Heerlijk vanuit je luie stoel druk je op je afstandsbediening, waarna je zo je garage inrijdt en je auto parkeert. Wil je dat ook, maar zonder daarvoor je huidige garagedeur te moeten vervangen? Lees dan verder over hoe je de garagedeur elektrisch kunt laten maken.

Welke garagedeuren zijn elektrisch te maken

In principe zijn alle soorten garagedeuren elektrisch bedienbaar te maken, alleen bij openslaande garagedeuren is dit niet altijd mogelijk. Kortom, of je nu een sectionaaldeur, kanteldeur, roldeur of zijdelingse garagedeur hebt: met het toevoegen van een motor kun je ze allemaal elektrisch bedienbaar maken.

Wat zijn de mogelijkheden om de deur elektrisch te bedienen?

De meest eenvoudige manier om je garagedeur elektrisch te bedienen, is met een afstandsbediening. De afstandsbediening kun je immers overal mee naartoe nemen. Andere opties zijn drukknoppen of schakelaars die met een code bediend moeten worden. De meest recente ontwikkeling in het elektrisch bedienen van garagedeuren is het gebruik van een app op je telefoon.

De BlueSecure App

Hörmann lanceerde onlangs de BlueSecure App waarmee je de garagedeur motor via je telefoon kunt bedienen. In de motor van Hörmann zit bovendien Led verlichting, zodat je nooit in het donker komt te staan als de deur achter je sluit. Ook zorgt het licht ervoor dat je tijdens het inrijden beter zicht hebt. Meer informatie over de BlueSecure App en de garagedeur motor van Hörmann, vind je hier: garagedeurspecialist.nl/elektrische-garagedeuren/.

Waarop letten bij het aanschaffen van een garagedeur motor?

Allereerst is natuurlijk van belang dat de motor die je op het oog hebt de garagedeur kan openen. Maar daarnaast is er ook een aantal optionele zaken waardoor het gebruik van de motor prettiger wordt.

Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee de motor de garagedeur opent en of de deur ook in een ventilatiestand kan worden gezet. Met een ventilatiestand kun je tijdens de zomerdagen via de garagedeur frisse lucht in je woning krijgen, zonder dat de deur van buitenaf kan worden geopend.

Kijk tenslotte ook naar de garantievoorwaarden van de motor. Omdat een motor vaak honderden euro’s kost, is het wel zo prettig dat eventuele mankementen goed worden opgelost.

Elektrische garagedeuren en veiligheid

Een elektrische garagedeur dient ten alle tijden veilig gebruikt te kunnen worden en moet het inbrekers zo lastig mogelijk maken om de deur handmatig te openen. Doe daarom navraag of de motor die je op het oog hebt een blokkeringsmechanisme heeft dat de deur direct tot stilstand zet, op het moment dat een persoon zich tussen het deurblad en het grondoppervlak bevindt.

Vraag, in verband met inbraak, of de motor de deur geblokkeerd wanneer deze zich in gesloten toestand bevindt. In verband met de veiligheid bij brand moet de deur van binnenuit natuurlijk wel handmatig geopend kunnen worden.

Meer advies? Bezoek een garagedeur specialist

Wil je meer weten over het elektrisch laten maken van je garagedeur? Of overweeg je om wellicht je oude garagedeur toch te vervangen en daarbij je nieuwe deur direct van een elektrische bieding te voorzien? Bezoek dan een garagedeur specialist voor advies op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt en je straks zorgeloos van alle voordelen van een elektrische garagedeur kunt genieten!