Garagedeuren voor landelijke woningen

Garagedeuren voor landelijke woningen

Zoals je weet zijn we op deze website gek op alles wat met tuinieren te maken heeft. Het is alleen zo zonde dat wanneer je een mooie groene tuin hebt, je vervolgens voor je garage geen bijpassende deur hebt. Daarom vertellen we je in dit artikel welke garagedeuren prima passen bij een schitterende groene tuin.

Houten openslaande garagedeuren

Dit type deur bestaat uit 2 deurbladen die naar buiten toe open klappen. Dergelijke garagedeuren zie je vaak bij boerderijen of grote vrijstaande villa’s. Toch is dit type garagedeur ook voor het gemiddelde huishouden betaalbaar.

De voordelen van openslaande deuren

Openslaande deuren hebben als grootste voordeel dat je de deurbladen niet geheel hoeft te openen om de garage in en uit te kunnen gaan. De deurbladen kunnen immers afzonderlijk deels worden geopend, waardoor er genoeg doorgangsruimte is. Een ander groot voordeel van openslaande garagedeuren, is dat ze geen ruimte in de garage zelf innemen. Daardoor heb je de gehele garage tot je beschikking om bijvoorbeeld spullen in op te slaan. Tot slot is een deur van hout natuurlijk een schitterend gezicht bij een groene tuin.

Andere soort garagedeuren

Mocht je openslaande garagedeuren toch niet mooi vinden, dan kun je er ook voor kiezen om een andere soort deur in een groene kleur te laten leveren. Een goed alternatief is dan een sectionale garagedeur met loopdeur. Als je dan gaat tuinieren, kun je via de loopdeur de garage eenvoudig in en uit. 

Zie je een garagedeur met loopdeur ook niet zitten? Dan kan een roldeur een goede keuze zijn. Dit type deur rolt verticaal naar boven tijdens het openen. De deurbladen worden daarbij in een opbergsysteem opgeborgen. Daardoor heb je de ruimte in de garage volledig tot je beschikking om je tuingereedschap, grasmaaier en andere tuinierspullen in op te slaan. Roldeuren als garagedeur zijn hierdoor erg praktisch.

Aandachtspunten bij aanschaf van een garagedeur

Los van het type deur dat je besluit te kopen, zijn er een aantal aandachtspunten die je in je achterhoofd kunt houden als je je gaat oriënteren op de diverse deuren. Om te beginnen is het belangrijk dat sloten goed zijn, tegenwoordig zijn er garagedeuren verkrijgbaar die van sloten zijn voorzien die het Politiekeurmerk hebben. 

Naast de sloten is de veiligheid in het gebruik belangrijk. Zijn er onderdelen waar tussen, met name kindervingers, klem kunnen komen te zitten en heb je kinderen? Dan is een garagedeur van het Duitse merk Hörmann bijvoorbeeld een goede keus. Dit merk heeft onder andere beschermkappen op de veren van de deur gemonteerd. Wel zo’n fijn gevoel als je kleintjes hebt rondlopen!

Tot slot: ook als je al weet dat je voor een openslaande deur wilt kiezen, loont het om leveranciers met elkaar te vergelijken. De prijzen, maar ook zeker de services, kunnen behoorlijk verschillen. Kies 

dus niet voor de eerste de beste aanbieder!