Houd je zwembad schoon tijdens de herfst met een zwembadoverkapping

Houd je zwembad schoon tijdens de herfst met een zwembadoverkapping

Het herfstseizoen is begonnen en de bladeren vallen naar beneden. En dat betekent dat eigenaars van buitenzwembaden flink in de weer zijn om alle blaadjes uit het water te vissen. Kan dat niet eenvoudiger? Zeker wel.

Houd je zwembad schoon tijdens de herfst met een zwembadoverkapping

Het herfstseizoen is begonnen en de bladeren vallen naar beneden. En dat betekent dat eigenaars van buitenzwembaden flink in de weer zijn om alle blaadjes uit het water te vissen. Kan dat niet eenvoudiger? Zeker wel. Door je buitenzwembad te overkappen, kun je de hoeveelheid onderhoudswerk van je zwembad grondig terugschroeven, wat je niet enkel tijd maar ook geld kan besparen. In dit artikel vertellen we welke opties je hebt om je zwembad te overkappen, met elk budget. 

Een zwembadoverkapping houdt het zwemwater niet alleen fris, de overkapping heeft bovendien een isolerend effect waardoor het water in het najaar minder snel afkoelt. Met een zwembadoverkapping kun je dus ook in de herfst nog genieten van een lekkere duik. Kies ervoor om het zwembadwater extra te verwarmen onder je zwembadoverkapping voor meer zwemplezier. Er zijn dus genoeg redenen om een zwembadoverkapping te plaatsen. Je hebt hier keuze uit verschillende opties die afhangen van je budget, ruimtelijke overwegingen en of je het zwembad al dan niet verwarmt. 

Goedkoop je eigen zwembad overkappen 

De goedkoopste optie is om zelf een zwembadoverkapping te installeren. Wie handig is, kan veel geld besparen op montagekosten door in de bouwmarkt zelf het nodige materiaal bij elkaar te verzamelen en zelf een ontwerp voor maat en vorm te maken. Een eenvoudigere oplossing is om een zwembadoverkapping bij een leverancier aan te kopen en het zelf te installeren. De leverancier zal de zwembadoverkapping meestal met een uitgebreide instructiehandleiding bezorgen. Ben je minder handig? Kies ervoor om een tweedehands zwembadoverkapping te kopen. Je kan deze op het internet vinden via verkoopwebsites of je kan zelf een zoekertje online plaatsen. Wil je graag je zwembadwater schoon houden maar hoef je niet noodzakelijk overdekt te zwemmen? Dan je kan ook voor een afdekfolie kiezen. 

Soorten zwembadoverkappingen 

Allereerst heb je keuze uit een aantal gevestigde merken als Abrisud of Laluna. Je moet je dan oriënteren op welke optie het best bij je zwembad en tuin past. Als je rondom het zwembad meer bewegingsruimte wenst, dan kies je beter voor een hoge overkapping. Een hoge overkapping geeft je bovendien meer bewegingsruimte om te zwemmen onder de overkapping Hecht je meer belang aan het uitzicht op je tuin? Dan is de keuze voor een lage zwembadoverkapping beter. Hiernaast helpt een lage overkapping ook om meer warmte vast te houden. Ook wat betreft het materiaal van de zwembadoverkapping is er veel mogelijk. Je vindt zwembadoverkappingen meestal uit aluminium, hout of PVC. Een houten overkapping oogt klassieker en authentieker. Een aluminium overkapping is een goede keuze als je zoekt naar een duurzamer en onderhoudsvriendelijker materiaal. Een overkapping in PVC is net zoals aluminium erg gebruiksvriendelijk en makkelijk in onderhoud maar minder sterk.