Waar moet een bedrijfstuin aan voldoen

Waar moet een bedrijfstuin aan voldoen

Een bedrijfstuin is, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, het eerst dat je bezoekers zien. Daardoor is het groen rondom je bedrijf belangrijk bij het maken van een goede eerste indruk.

Maar hoe krijg je een bedrijfstuin die bij jouw bedrijf past? En waarom is het interessant om als bedrijf te investeren in een bedrijfstuin. Kortom, welke voordelen levert het je op? Je leest het in dit artikel.

Stel jezelf de volgende vragen

De meeste mensen richten zelden een nieuwe tuin in, laat staan een bedrijfstuin. Daardoor kan het lastig zijn om te bepalen waar je goed aan doet. Om dat vast te stellen, kun je jezelf onder andere de volgende vragen stellen:

Hoe groot moet de tuin zijn, zodat er voldoende plaats is voor het aantal medewerkers?

Hoeveel zitbankjes heb ik nodig, zodat er tijdens zonnige dagen comfortabel in de tuin kan worden geluncht?

Moet de tuin diervriendelijk zijn i.v.m. een bedrijfshond of kat?

Hoe groot mag de beplanting worden en hoe vaak kan er, gezien het beschikbare budget, tuinonderhoud worden uitgevoerd?

Welke maatregelen kunnen er worden genomen om de kans op onkruid en ongedierte te beperken?

Hoeveel grond mag niet worden betegeld i.v.m. de afvoer van hemelwater?

Hoveniersbedrijven voor de zakelijke markt

De bovenstaande vragen zijn slechts een aantal voorbeelden van zaken waarover moet worden nagedacht bij het ontwerpen van de bedrijfstuin. Eerlijkheidshalve is het daardoor beter om over de bovenstaande vragen na te denken, om vervolgens goed voorbereid het gesprek met een hovenier aan te gaan. De hovenier kan het denkwerk verder uitwerken, het ontwerp en de aanleg van de tuin verzorgen. 

Er zijn diverse bedrijven in Nederland die hun hoveniersdiensten naast de particuliere markt ook aan de zakelijke markt aanbieden, zie hier een voorbeeld: aardoomhoveniers.nl/hoveniersdiensten-zakelijk/

De voordelen van een bedrijfstuin

Naast dat een bedrijfstuin de uitstraling van je bedrijf kan verbeteren, zijn er ook vele voordelen voor het bedrijfsresultaat. Zo zorgt een groene werkomgeving voor minder stress, meer werkplezier, meer creativiteit en verlaagt het de kans op een depressie. Kortom, allemaal voordelen die de investering in een bedrijfstuin rechtvaardigen. 

Bovendien kunnen hoveniersbedrijven die gecertificeerd Green Label Professional zijn, de tuin van het NL Green Label voorzien. Daardoor is het mogelijk om de tuin boekhoudkundig versneld af te schrijven en kun je van fiscaal voordeel profiteren.

Begin altijd met een 3D tuinontwerp

Wanneer je besluit om een hovenier in te schakelen voor het maken van een tuinontwerp voor de bedrijfstuin, vraag dan altijd of er een 3D tuinontwerp kan worden gemaakt. Op die manier kun je van tevoren al goed zien hoe de tuin eruit komt te zien. Dat is wel zo fijn, want de aanleg van een bedrijfstuin kost onderaan de streep veel geld, dus wil je achteraf niet teleurgesteld zijn met het eindresultaat!