Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van kussens voor je loungeset?

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van kussens voor je loungeset?

Een nieuwe loungeset wordt pas echt af met heerlijke kussens in jouw favoriete kleuren waar je heerlijk in weg kunt zakken. Avondenlang lekker kletsen met vrienden buiten, heerlijk wegdromen met een boek, of gezellig met je partner en kinderen buiten spelletjes doen op je loungeset.

Om comfortabel te kunnen genieten van je loungeset moet de stof van de kussens van goede kwaliteit zijn en geschikt voor buitengebruik. Zo blijven de kussens lang mooi en makkelijk schoon te maken. Maar waar moet je verder rekening mee houden? In dit artikel vertellen we hier meer over.

 


Passende kussens voor elk model loungeset


Om de juiste kussens voor je loungeset te kiezen zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. De maten van de bank zijn belangrijk, maar het model van de bank is minstens zo belangrijk voor een goede pasvorm. Heb je een bank met een hoge rechte rugleuning bijvoorbeeld, of juist een lagere met gebogen rugleuning. Voor beide soorten heb je een ander model rugkussen nodig.

Plaats en gebruik


Nog iets belangrijks om op te letten voor je nieuwe kussens gaat kopen, is waar je loungeset staat en of de kussens dag en nacht buiten blijven.

Kussens die altijd buiten blijven, moeten aan andere eisen voldoen, dan kussens die je na gebruik weer opbergt in een schuur of opbergbox. Zogenaamde all weather kussens hebben een speciale vulling waar water snel door loopt en die snel droogt. Normale tuinkussens moet je beschermen tegen vocht, anders kun je last van vochtplekken of schimmel krijgen.

Staat je loungeset onder een veranda, dan kunnen je gewone tuinkussens ook wat langer buiten blijven liggen. Ze staan dan immers beschermd tegen een onverwacht buitje. Berg ze in langere periodes met slecht weer wel binnen op.

De perfecte dikte en vorm

Een perfecte dikte van kussen is voor iedereen verschillend. Kussens moeten in ieder geval dik genoeg zijn om comfortabel op te zitten. Voor de rest houd je bij het kiezen van de juiste dikte met een paar dingen rekening.

Wil je lekker wegzakken in comfortabele kussens? Dan past een wat dikker kussen bij jouw wensen. Vind je het belangrijk dat je loungeset een maximale hoogte houdt, kies dan voor een wat strakker, lager kussen. Ook de grootte van de bank is een factor voor het kiezen van de juiste dikte. In een grotere, robuuste bank komen dikkere kussens beter tot hun recht, dan in een kleine, sierlijke bank.

Voor passende rugkussens houd je vooral het gebruik in gedachten. Wil je op je loungebank lekker wegdromen en heerlijk wegzakken in de kussens? Kies dan voor wat dikkere plofkussens.  Zit je liever iets meer rechtop in een actievere zithouding, dan kun je voor strakkere, stevige kussens kiezen.

Maak de uitstraling compleet met de juiste kussens

Zoveel smaken, zoveel soorten, kleuren en motieven stof voor je kussens. Een vrolijk gekleurd kussen kan een wat saaie, standaard bank direct een andere uitstraling geven. Kijk goed naar het model loungeset dat je hebt en of je een kussen wilt dat die stijl benadrukt.

Felle, vrolijke kleuren of motieven kunnen je tuinset en tuin een zomerse uitstraling geven, maar rustige kleuren kunnen ook prachtig werken. Zo laat je je tuinset juist opgaan in de tuin. Bedenk dus wat voor totaalplaatje je wilt bereiken en kies de juiste kussens voor jouw ideale loungeset!