FloraStore Anthurium Dynamite Red (in rood geribbeld), 60 CM hoog, 19 CM potdiameter

29,-
De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:
Kleur:
Rood

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over FloraStore Anthurium Dynamite Red (in rood geribbeld), 60 CM hoog, 19 CM potdiameter

  • Regelmatig bewateren
  • Halfschaduw, geen direct zonlicht
  • Niet luchtzuiverend
  • 1 keer per maand voeding (zomer)
  • Giftig voor huisdieren
  • Om de 2 jaar ompotten


De Anthurium of ook wel de Flamingoplant genoemd, is een tropische plant die vooral erg populair is als kamerplant. De Anthurium behoort tot de aronskelkfamilie en komt uit Zuid-Amerika en heeft 600 soorten. Ze zijn er dan ook in vele kleuren. De Anthurium is niet alleen mooi, maar ook erg makkelijk in onderhoud.


Standplaats
De Anthurium houdt van licht, maar niet van fel zonlicht. Wanneer de plant op een te donkere plek staat zullen er minder bloemen uit komen. Zorg er voor dat het niet tochtig is rondom de plant en zorg ook dat er geen hete verwarming vlakbij aan staat. De Anthurium doet het extra goed in badkamers, aangezien ze houden van een hoge luchtvochtigheid. Het is aan te raden om de plant in het raam op het noorden te plaatsen. Voor een raam op het oosten of westen is het verstandig om er 1 a 2 meter vanaf te blijven.

verzorging
Temperatuur De Anthurium houdt van lekkere relatief warmere temperaturen. Zo voelen ze zich het fijnst wanneer het rond de 20 graden celsius is. Zorg er in elk geval voor dat je niet onder de 16 graden celsius gaat zitten. Snoeien en sproeien Wanneer je af en toe je Anthurium snoeit zorg je er voor dat de plant nog langer mee gaat. Het is eigenlijk logisch, wanneer je de oude dode bladeren wegknipt hoeft de Anthurium geen energie meer daaraan uit te geven en kan alle energie naar nieuwe bloemen en bladeren. Het wordt aangeraden om alleen te sproeien in de winter en alleen als je woonkamer een lage luchtvochtigheid heeft. Sproeien zorgt er dan voor dat de Anthurium nog meer bloemen en bladeren krijgt

Verpotten
Het is natuurlijk mogelijk dat je Anthurium te groot wordt voor de pot waar ze in staat. Wanneer dit het geval is, kan je het best wachten tot het voorjaar en dan gaan verpotten. Zorg er voor dat de nieuwe pot 20% groter is dan de oude pot. Signalen van de plant Wanneer je Anthurium glimmende bladeren heeft en er regelmatig nieuwe bloemen worden geproduceerd, kan je er vanuit gaan dat de omstandigheden waarin de Anthurium zich in verkeerd gunstig zijn. Dit laat ook zien dat je plant waarschijnlijk maanden vol mee zal gaan! Het kan ook voorkomen dat de bladeren gaan verkleuren van de plant, dit kan de volgende betekenissen hebben:
  • Als de bladeren een gele gloed hebben betekent dit dat je Anthurium waarschijnlijk te veel direct zonlicht krijgt en kan je de plant dus beter verplaatsen naar een plek waar minder direct de zon schijnt.
  • Heeft de Anthurium last van bruine bladranden? Dit kan betekenen dat je Anthurium te veel water krijgt of juist te weinig water krijgt. Dit kan je dan weer aanvoelen aan de status van de potgrond. Is de potgrond droog? Geef dan regelmatiger water.
  • Ten slotte geven groene bloemen aan dat je plant te weinig zonlicht krijgt en dan moet je de plant dus dichterbij een raam zetten of meer in het zonlicht zetten.


Oorsprong
De Anthurium is in 1857 geïntroduceerd in Europa. De Oostenrijkse arts en botanicus Dr. Karl van Scherzer nam de plant mee uit de regenwouden in Zuid-Amerika. Dit tevens ook degene die de eerste Anthurium gevonden had. De eerst gevonden soort, de Anthurium Scherzerianum, is vandaag de dag nog altijd steeds de bekendste soort.