FloraStore Spathiphyllum Sweet lauretta, Fair Flora, Hoogte 100 CM, Pot Ø 24 CM

32,45
De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over FloraStore Spathiphyllum Sweet lauretta, Fair Flora, Hoogte 100 CM, Pot Ø 24 CM

  • Hoge waterbehoefte
  • Halfschaduw, geen direct zonlicht
  • Sterk luchtzuiverend
  • 1 keer per maand voeding (zomer)
  • Licht giftig voor huisdieren
  • Om de 3 jaar ompotten


De Spathipyllum ook wel Lepelplant genoemd is een sterk luchtzuiverende plant die rijk bloeit en makkelijk te verzorgen is. De Spathipyllum doet het goed op een lichte standplaats (niet in de zon), maar een beetje schaduw vindt hij ook niet erg. Het is een erg geliefde plant om te geven als cadeau vanwege het mooie en vrolijke uiterlijk.
Standplaats
Van nature staat de Spathiphyllum langs de oever aan de waterkant in de schaduw. In huis kan je de plant het best plaatsen op een aantal meters van het raam, zodat de plant genoeg licht krijgt maar niet de zon vol op de plant staat. Voor een raam op het zuiden is het beter als de plant nog iets verder staat (3/4 meter). Een temperatuur tussen de 15 en 23 graden celsius is aangeraden.


verzorging

Watergift Zorg er voor dat de grond van je Spathipyllum altijd vochtig is. Als het een enkele keer voorkomt dat het even droog staat, komt de plant er wel weer bovenop maar dit moet niet vaak voorkomen. Probeer daarom wekelijks de plant water te geven. Het is trouwens vrijwel onmogelijk om deze plant te laten verdrinken, omdat de plant een tropisch regenklimaat gewend is. In de winter heeft de plant wat minder water nodig als in de zomer. Sproeien Om ongedierte te voorkomen en je plant mooi te houden, is het belangrijk dat je in de winter de plant besproeit. Dit zorgt ervoor dat de droge lucht die de verwarming in huis veroorzaakt niet de plant tot last kan zijn. Voeding In de zomer is het aan te raden om Pokon bloeiende planten aan te schaffen voor extra voedingsstoffen voor de Spathipyllum. In de herfst en winter groeit de plant niet en is het dan ook niet nodig. Bladschade Bruine bladeren geven aan dat de lucht te droog is of dat er te veel zonlicht op de plant staat. Groene bladeren geven aan dat er te weinig zonlicht is. Hier kan je op inspelen door de plant wat dichter of verder van het raam te houden als je bladeren verkleuren. Verpotten Zoals al is aangegeven zal de plant na ongeveer 3 jaar verpot moeten worden. Het zou kunnen dat je al eerder moet verpotten, dit kan je zien aan de wortels die de pot vervormen. Het is aan te raden om een nieuwe pot te nemen die minstens 20% breder is en doe dit bij voorkeur in de lente.

Oorsprong
Oorspronkelijk komt de Spathipyllum uit het Amazonegebied in de lande Colombia, Brazilië en Venezuela. De plant groeit vaak langs de waterkant in de schaduw. Eind 19e eeuw is de Spathipyllum in Europa geïntroduceerd. Tegenwoordig is het een van de populairste kamerplanten van Nederland. Luchtzuivering
De Spathipyllum zuivert de lucht door er alle gevaarlijke stoffen en gassen uit te filteren. Denk bij deze stoffen aan methyl, benzeen, aceton, ammoniak enz. Deze en andere stoffen worden via de huidmondjes in de bladeren opgenomen of ze worden in de waslaag van de bladeren en bloemen afgevangen en afgebroken tot voor ons onschadelijke stoffen of voedingsstoffen.