Oranje FloraStore Calathea Crocata tassmania 5-6 bloemen Pot 17 cm

24,75
De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:
Kleur:
Oranje

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Oranje FloraStore Calathea Crocata tassmania 5-6 bloemen Pot 17 cm

  • Regelmatig bewateren
  • Halfschaduw, geen direct zonlicht
  • Sterk luchtzuiverend
  • Om de 2 weken voeding (zomer)
  • Niet giftig voor huisdieren
  • Om de 2 jaar ompotten


De Calathea is een plant die opvallende en kleurrijke bladeren draagt. Ze heeft dan ook een grote diversiteit aan bladeren. Dit zorgt ook dat zij een unieke uitstraling heeft. De plant heeft verder ook de unieke eigenschap dat ze haar bladeren 's nachts ingeklapt heeft en overdag weer uitklapt. Hierom wordt de Calathea ook wel de 'Living plant' genoemd.

Standplaats
Zorg er in elk geval voor dat de plant in de schaduw of halfschaduw staat. Te veel zonlicht is schadelijk voor de plant en hier krijgt de plant bruine randen van op de bladeren. De plant kan gerust bij een raam op het westen of oosten geplaatst worden, als er dan maar wel 1 a 2 meter ruimte tussen de plant en het raam zit, zodat het toch nog wat schaduw vangt. De plant kan nog beter bij een raam op het noorden geplaatst worden.

verzorging

Temperatuur Zorg er in elk geval voor dat de Calathea niet onder omstandigheden onder de 16 graden celsius komt. Eigenlijk is een temperatuur van 16 graden celsius een goede houvast. Snoeien Oude en lelijke bladeren zijn over het algemeen makkelijk weg te knippen en je kan ze ook dicht bij de grond weghalen. Het is niet noodzakelijk maar het behoudt wel de sierwaarde en er wordt minder energie verspild aan lelijk blad. Verpotten Het is ook aan te raden om de Calathea eens per 2/3 jaar te verpotten. Doe dit in de lente, zodat de plant nog voldoende tijd heeft om eventuele beschadigingen te herstellen. Gebruik voor het verpotten een pot die minimaal 20% groter is dan de oude pot. Dit zorgt er voor dat er genoeg ruimte is voor de wortels om uit te breiden. Voeding
De Calathea heeft niet veel voeding nodig. In de zomer is wel raadzaam om extra groene planten voeding aan te schaffen en dit elke 2 weken bij het water te doen. Geef in de winter geen extra voeding, dit is overbodig aangezien de plant in de ruststand zal zijn.

Oorsprong
De Calathea is afkomstig uit Zuid-Amerika. Ze groeien vooral in de schaduwhoekjes van het regenwoud, onder de grote beschutting van de bomen.